Dry needling in Thorn

1000+

tevreden klanten

10+

jaar ervaring

Binnen

24 uur een afspraak

Waarom dry needling ?

Dry needling is een gespecialiseerde techniek binnen de fysiotherapie die gericht is op het behandelen van pijnlijke spieren en triggerpoints. Het onderscheidende kenmerk van dry needling is het gebruik van dunne naalden, vergelijkbaar met acupunctuurnaalden, om triggerpoints - knopen in de spieren die pijn, spanning en bewegingsbeperking kunnen veroorzaken - aan te pakken.

Tijdens een dry needling-behandeling plaatst de therapeut nauwkeurig een naald in het triggerpoint. Dit kan een kortdurende spiersamentrekking veroorzaken, gevolgd door een ontspanning van de spier. Het doel is om de spier te helpen ontspannen, de doorbloeding te verbeteren en de pijnlijke sensatie te verminderen.

foto van een dryneedling behandeling bij nekklachten nekpijn of andere nekproblemen

Is dry needling iets voor mij?

Dry needling is met name effectief bij spiergerelateerde klachten, zoals spierspanning, stijfheid en pijn. Het kan nuttig zijn bij verschillende aandoeningen, waaronder rugpijn, nekpijn, schouderklachten en sportblessures. De behandeling richt zich op het verminderen van pijn en het herstellen van een normale spierfunctie.

Dry needling wordt uitgevoerd door goed opgeleide fysiotherapeuten die gespecialiseerd zijn in deze techniek. Het is belangrijk op te merken dat dry needling verschilt van acupunctuur, aangezien het zich richt op het behandelen van specifieke spierproblemen in plaats van het beïnvloeden van energiestromen.

Als je last hebt van pijnlijke spieren of spierspanning, kan dry needling een waardevolle aanvulling zijn op jouw behandelplan. Door het gericht aanpakken van triggerpoints kan dry needling helpen om de spierfunctie te verbeteren en jouw algehele comfort te vergroten

Neem vrijblijvend contact op om kennis te maken .